JellyPages.com

Monday, October 1, 2012

~RoOm sweet RoOm


assalammualaikummm..
hyee oktober..byee september..#sambil lap air mata :')
pejam celik pejam celik pejam x celik2 dah..ehhh..silap..ngeee..
mase berlalu dengan begitu pantas..cewahhh..ayat xley nak puitis lg ker mek weyy..;)
now,dah nak masuk sebulan ak berada di bumi UTM yg aman nyaman nie..
hokeyyy..
now,ak dah berada di semester 5..whoaaaa..dat's mean ak dah jd third year student laa kannn..
erkkk rasenye mcm dah 5taon brade kat UTM nie..#alahaiii..
alhamdullillah..lg 3 sem yg perlu ak tempuhi dalam usaha untuk menggenggam segulung ijazah..
whoaaa..excitednye kiteeee..<3
hokeyyy..
now,ak nak cite laa serba sikit life ak dlm semester 5 nie kan..
haa..lupe nak g tawu kite dah jd akak senior tawwww..class kaw jahhh..;D
so,kpd adik2 beware ngn hakakkkk nie..hehe..
semester 5..
sem nie xlah padat sangat..14jam kredit jep..
14 kedit  jer tuh..HAHA..
haiyaaa..sem nie kena struggle betol2 nie..cehhh..ayat nak same jep mcm sem2 lepas jugakkk..zzzz..
haa..sem nie banyak mse terluang taw..coz xbanyak claz..
then,paham2 laa bile dah banyak mase free tuh,makin banyak laa ak menghadap buku..
ehhh ehhh salah..muka buku..twitter..;D
haishhh masih tiada kesedaran di situ yup..
so,kpd adik2 jgn laa contohi hakakkkk nie hokeyy..;)
ok next..
ak ngn berbesar hati yer nak bercerita pasal bilik manis bilik..ngeeee..:')
hokeyyy..
sem 5 nie dengan rasminya ak single..ehhh..
salah..
dengan rasminya ak duduk bilik single..;)
before nie 2taon ak duduk bilik double ber"roomate"..
now,i stay in a single room..
whoaaa..excitednye laa..HAHA..
almaklom laa,nak berubah angin pulak..ngeee..;D
hidup bilik single nie best sgt..ade privasi sendiri..
lg pon,jiran2 depan and sebelah ak sume classmate ak sendiri..
sebelah bilik ak,ex-rumet ak dlu,lela..
so kalo rindu and nak wat kaco just pergi bilik die bile2 mase tanpe berseliper ponnn boleyyy..HEHE..
next,depan bilik ak mimie..sebelah bilik lela pulak bilik eka..
depan bilik eka bilik ana..haaa..complete!
so,xde laa lonely mane duduk bilik single nie..
haaa lg satu kalo nak bersepah 1 bilik nie ponnn xpe,suke hati ak laa kan..
xde sesape ley marah..ehhh pernah ker bersepah..haha..
#xnakngaku..
kenapa saya suka bilik saya??
sebab dia besttttt!..#iklanseketika..;)
bilik i warna pink lg tuh..special!
different from others hokeyyyy..SDN.BHD..;)
oraittt..
need to go..maw mandi sudaaaa..;)
mlm nie ade meeting pulakkk..
meeting ketua blok & AJK keselamatan blok..
haaa..before mangundur diri..
ak dgn bangganya nak bgtahu ak adalah AJK Keselamatan blok H12 Kolej Tun Fatimah..
pewitttt..keselamatan tuhhh..haa kpd penjahat2 di luar sne jgn sesekali berani mencerobohi blok H12 nie..
kalo tidak rasekan laa penangan silat cekak hanafi ak nie..HAHA..#cehhhhh!
*
*
ketua blok=ana
ketua aras 1=eka
ketua aras 2=tyqa
ketua aras 3=junior..#xkenal
AJK keselamatan=nik fazlin
*
*
berikut carta organisasi H12..hehe
sume geng2 ak yg konker..muke2 gile jawatan belaka nie..HAHA..
act,kami nak jwtn sebab nati senang nak duduk blok nie lg next year..huhu..
TAPI..
dont worry..insyaAllah kami akan laksanakan tanggungjawab kami sebaik yg mungkin hokeyyy..
bukan sekadar nak dapat name or kuota pengetua..
insyaAllah..
oraittt..
undur diri dlu..;)
adiosssz!


katil si cantik!erkkkk!

kekemasan.,.haha..nmpk sgt jarang study!#kantoi!

abaikan bende2 yg tergantung tuh..zzzzz

nyaman sungguh udara bilik nie..HAHA..#cewahhh!

mine!


kapet rimau UMIE..hehe..import dr kuantan hokeyyyy..

~21 things about myself~

1.xboleh nak bezakan mane satu teh o,teh,nescafe o,nescafe,kopi o,kopi..kerana sume nye ak xminum..ak hanye minum teh..tp bukan teh susu..teh+ gula..ak akn kompius setiap kali ex-rumet ak kirim nak beli air teh..bg aku teh tuh adelah teh+gula tp sebenar2 nya teh+susu..ehhh..HAHA..#pening2
.
2.amat sukekan budak2 kecik..
xkesah laa umur bape pon..asalkan budak2 kecik yg comey2 gituuuu..
kalo dah tengok mane2 budak mmg xberkelip lah dok pandang..silap haribulan mak budak tuh datang belasah aku,igt nak culik anak die..HEHE..

3.seorang yg x tahu nak marah2..
buatlah macam mane pon,mmg susah laa untuk ak marah..
kadang2 org xdpt  beza ak tgh marah atau tidak..nada sama jep..kadang2 ak yg kena bgtahu ak tgh marah..huhu

4.bile berjalan mmg xpndg org2 sekeling dah..
smpaikan kawan2 ckp aku sombong pdhal ak mmg xperasan kewujudan mereka di situ..hehe..
pdhal ak fokus ke destinasi yg hendak di tuju..cewahhhh..ngeee..;d

5.ak mmg xmakan pedas & mmg xtahan pedass..selalu mulut ak akn bising kalo umie masak TERpedassss..hehe..

6.dalam family,ak satu2 nya insan yg ade NIK di pangkal nama..
ahli keluarga,parent, & adik beradik ak xde pon name NIK..hehe..
ak jelaa sesat..kih9
oghe klate tp duduk di kuantan..
bhase klate m'jadi bahasa harianku..;)
even ak speaking luar pon ak terselit jua bahase klate tuh..
finally kantoi lah ak adalah oghe klate murtad..HAHA

7.setiap kali join program ak akan jadi mangsa buli mereka sume..
ak pon xtahu laa kenape ak yg dipilih untuk dibuli..zzzzzzzz..
maybe sebab ak nie jenis xreti nak melawan balik..alahaiiii..

8.bile tengok org mmg xreti nak cover2 dah..ak akan tengok dr atas smpai bawah tanpa hiraukan org laen..HAHA..kalau boleh mata nie nak tembusi org yg dilihat tuh..

9.sukekan kekemasan..xsuke bilik @ rumah bersepahhhhh..
pkul 1 pg pon ak akan menyapu bilik ak kalo ak rase bilik ak tuh xbersih..ngeee..

10.ermm ape lg ek..baru nak masuk 10 nie..haaa..ak seorang yg blur..
HAHA..dalam erti kate laen yg mudah  untuk anda pahami ak nie minah loading..ini adalah panggilan dr kengkawan aku..kdg2,pending terus..syntax error pon ade..uwaaaa..

11.next,ak amat rapat dgn umie ak..
beliau lah segalanya,beliau lah ibu yg plg sporting,beliau lah kawan shoping,kawan makan,kawan tido,kawan bergaduh ku..hehe..kami mempunyai citarasa yg selalu berbeza..;)

12.ak hanye akan merajuk dengan insan2 yg terpilih sahaja..
sesiapa yg betol2 rapat dgn ak jep ak akn terasa hati kalo perlakuan & percakapan mereka meninggalkan kesan di hati suci ku ini..ngeee..kepada kwn2 yg laen ,dont wory segala perlakuan anda yg menyebabkan ak tersinggung xakan di ambil kesah pon..hanye seperti satu titik di dalam hati ku..HAHA..xde effect pon..

13.Amat sensitif jika org bercakap mengenai saiz @ berat badan ku..uwaaaa..sentap i..sensitif ngn word GEMOK..dislike!!!#nadamarah

14.bile buat keje dapur atau keje laen2 ak selalu cederakan diri sendiri tanpa disengajakan..bukan cuai hokeyyyy tp errrr..speechless!!byk sudaa cap mohor yg di simpan..HEHE..kurengggg laa duet hantaran i kalo bakal suami i tahuuuu..#peaceee!

15.mempunyai 13 ekor kucing..
ak pencinta kucing yg tegar..ehhh..act,umie ak lg over dr aku taw..penah 1 ari tuh kucing ksgn ak,ANJE demam & sakit kaki..the wholeee day i'm crying..haiyaa..smpai ak sanggup ajak kwn2 teman ak ke klinik haiwan..smpai dlm bilik doktor tuh pon ak nangis2 lg..sebabnya takot kucingku mati..HAHA..jatuh saham i menangis tmpt public..whoaaa..kerana seekor kucing berbaldi2 air mataku korbankan..try imagine pulak kalau laa untuk seorang manusia kannnn..hehe..;D

16.aishhh baru nak masuk 16 nie..
ermm..ak jenis bukan yg pendendam..ak xkan balas balik perbuatan dorg tuh..for me,biarlah ape orang nak buat dekat ak,asalkan ak xbuat org balik..yeahhh..buat laa ape2 pon,as long as ak bley sabar xpe..i'm still can smiling in front of mirror and saying " whoaaa,so beautiful this person"..HAHA..ehhh..#perasan.

17.pendengar masalah org yg cukup bagus..
ehhh..puji diri sendiri minah nie..HEHE..ak suke dengar kengkawan cerita tntg mslh dorg..xkire laa mase senang or susah dorg..if ak bley tlg ak akan tlg..kalo xmampu tlg pon bg sokongan padu pon dah cukup..;)

18.ak akan sedih & rase nak lari jauh2 setiap kali nak g beli makanan kat cafe meranti,UTM..
uwaaa..hal ini adalah kerana ak dah xtahu nak makan ape..dah 2 taon lebey kat sni..bosannnn dah wooo..zzzzzz..ak jenis cerewet..xmkn sume lauk kat situ..yg selalu ak mkn adalah ayam madu,nasi ayam penyet,ayam masak merah.nasi ayam,nasi goreng paprik,chicken chop..dat's all..

19.dislike DURIAN..
yess,exactly..bau nye pon dah meloyakan tekak ku..apetah lg kalo masuk dlm mulut ku..huwarghhhh..#dushhh..pengsan..

20.xaktif bersukannnn..ngeee..ak hanye ak jogging @ maen badminton bile ak rasekan berat badan dah naek..HAHA..struggle untuk kurus..selalu nye ak akan maen badminton ngn umie ak..mission kami serupa..nak kurussss..hehe..

21..lastlyyyyy..
ak masih single bujang tranntatangggg..so kpd sesiapa yg ade abang yg single rekemen kan lah kat i...HAHA..promote diri sendiri..nie laa sikap anak dara zaman skunk..hehe..act,hati masih xterbuka lg untuk mane2 lelaki..cewahhhh..class gitu ayat kaw jahhhh..kalah artis..HAHA..